URBAN ARMOR GEAR

URBAN ARMOR GEAR grundades 2012 i Orange County, Kalifornien – världens actionsportcenter. Uttråkade av företagsvärlden och långt ifrån imponerade av den tidens utbud av skydd och fodral, bestämde sig de tre grundarna att skapa ett tåligt fodral som ger ett oslagbart skydd för deras telefoner även i de mest utmanande situationerna.

Tåliga fodral, oslagbart skydd

Det första iPhone-fodralet som UAG utvecklade var för iPhone 4 och hade UAGs signaturmönster inspirerat av reservdunkar. Reservdunkarna blev populära under andra världskriget, och tillverkades av pressad stål för att ge styvhet och styrka samtidigt som de förblev lätta att transportera vätskor som bensin och vatten till trupperna.

UAG har sin nu ikoniska version av reservdunks-design som ger känslan av högkvalitativ militär styrka som har kommit att representera UAG. Initialt var försäljningen långsam och det var inte förrän Samsung S3 lanserades som marknaden på allvar började uppmärksamma UAG.

Med ren styrka lyckades UAG göra sig ett namn tack vare marknadsföring på forum, bloggar (minns du dem?) och genom att ge bort gratisprover till teknikentusiaster. Snart började rykten sprida sig och berättelser strömma in från kunder vars telefoner skyddades av UAG efter att de hade tappats från byggnader, nerför väggar, körts över av bilar och värre.

Det roliga slutade inte där. När telefontillverkare släppte ut större och större enheter ökade behovet av skydd ännu mer. Och UAG gick långt för att bevisa att fodralen kunde stå emot prövningar från en aktiv livsstil och gav sig ut på en serie av tester för att demonstrera en banbrytande design och funktionalitet.

Några av UAGs genombrott:

Det första stora varumärket med samtliga produkter tredjepartscertifierade enligt militära standarder (MIL-STD 810G 516.6).

Det första företaget som skickade en iPhone 6 till rymden (som dessutom överlevde).

Det första Microsoft Surface-fodralet som passerade MIL-STD 810G 516.6.

Det första företaget som kastade telefoner ut ur ett fordon i rörelse (över 190 km/h) som klarade sig.

Det första robusta Apple Watchbandet som specifikt designades för surfing.

Introduktionen av Monarch Series, som smälter samman 5-lagers skydd med avancerade material som kolfiber och Kevlar.

Skapade de mest robusta och tunna MacBook Pro-fodralen som klarade US Military Drop Test Standards.

När responsen från kunderna ökade, började UAG synas mer och mer när utomhusentusiaster och människor från alla samhällsskikt visade sin uppskattning för hållbarheten, kvaliteten och designen av fodralen.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.